Novak Djoković

Đoković juri Federerov rekord na Vimbldonu: I dalje se osećam kao dečak koji sanja trofej

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 22:00
Đoković juri Federerov rekord na Vimbldonu: I dalje se osećam kao dečak koji sanja trofej Tanjug/John Walton/PA via AP

U ponedeljak, 3. jula počinje Vimbldon, za mnoge "tenisko Svetsko prvenstvo", a srpski teniser, Novak Đoković, na njemu startuje kao najbolji igrač planete.

On je na konferenciji za medije pred početak britanskog gren slema istakao da se i dalje oseća kao dečak koji sanja da osvoji pehar:

"Osećam se sjajno, a učešće na Vimbldonu je uvek privilegija i čast. To je bio turnir o kojem sam sanjao kada sam bio dete. Iako sam već mnogo puta igrao ovde i imao sam mnogo uspeha, i dalje se osećam kao mladi Novak kada izađem na teren Vimbldona. To je neverovatan turnir, u mojim očima najveći", rekao je Đoković.

Osvajač sedam pehara na Vimbdlonu ove godine ima šansu da se izjednači sa rekorderom turnira, Rodžerom Federerom, osvajačem osam trofeja.

Novinare je zanimalo i koliko Đokoviću znači činjenica da će Karlos Alkaraz biti na turniru kao prvi nosilac i da li je to novi izazov za njega:

"Uvek je neko tu. Uvek je bio i uvek će biti. Karlos je veoma fin i izuzetno zrelo se ponaša. Ima samo 20 godina, a već ima toliko uspeha. Sve što on radi je impresivno, zajedno sa trenerom Huanom Karlosom Fererom. Oni su fantastičan tim. Što se mene tiče, nije mi potreban Karlos, kao ni niko drugi, da bih povećao svoju motivaciju", istakao je najbolji teniser sveta.