Novak Djoković

Nema mnogo igrača koji mogu da pobede Đokovića, a ja sam jedan od njih: Siner pun samopouzdanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2023 12:57
Nema mnogo igrača koji mogu da pobede Đokovića, a ja sam jedan od njih: Siner pun samopouzdanja Tanjug/AP Photo/Steve Paston

Italijanski teniser Janik Siner smatra da u ovom trenutku ne postoji mnogo igrača koji mogu da savladaju Novaka Đokovića na Vimbldonu, ali isto tako smatra da je on jedan od njih.

Trenuto deveti igrač na ATP listi, koji je od osvajača 23. Gren slem titule mlađi 14 godina takođe naglašava da voli da igra protiv njega, jer protiv takvih šampiona kakav je Nole može mnogo da nauči.

"Novak Đoković je najveći favorit da osvoji Vimbldon. On igra sjajno, pun je samopouzdanja, podigao je igru na visok nivo i u ovom trenutku nema mnogo igrača koji mogu da ga pobede, ali bez lažne skromnosti, mislim da sam ja u toj maloj grupi", kaže Siner i dodaje:

"Odlika vrhunskih igrača je da se u toku meča lako i brzo prilagode protivniku i iskoriste sve njegove mane. Tako je Đoković igrao protiv mene. Zato i volim da igram protiv njega jer u tim duelima možete da naučite mnogo, jer igrajući protiv njega i vi postajete bolji teniser".

Janik je još naglasio da se divi kako je Novak Đoković u 37. godini i dalje na tako visokom nivou fizičke spreme i kako se bez problema nosi sa deceniju i po mlađim igračima. 

"Zapitam se ponekada kako je moguće da neko ko ima 36 godina može da bude u takvoj formi kakvoj je Đoković. Mi mladi igrači treba da se ugledamo na njega i pokušamo da mu se približimo što je više moguće, jer ne znam koliko je realno da neko bude poput njega", rekao je Italijan.