Novak Djoković

Pokušaću da igram bez emocija, da se smejem i uživam: Kasper Rud navukao šinjel autsajdera protiv Đokovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 10:23
Pokušaću da igram bez emocija, da se smejem i uživam: Kasper Rud navukao šinjel autsajdera protiv Đokovića Tanjug/AP Photo

Kasper Rud još nije okusio slast osvajanja Grend slema, ali 24-godišnji teniser iz Norveške može da se pohvali činjenicom da će posle prošle godine i ove igrati finale Rolan Garosa.

Tada je morao da se na kraju meča nakloni kralju pariske šljake, Rafaelu Nadalu, a zadnjeg dana ove nedelje sa druge strane mreže ga čeka Novak Đoković, jedini uz pomenutog Španca sa 22 osvojene titule vredne 2.000 ATP bodova. 

"Prošle godine je finale bilo protiv Rafe, ove godine protiv Novaka, pa šta kažete? To su dva najteža igrača u istoriji, ja ću biti autsajder, zato ću pokušati da igram bez mnogo emocija, da uživam na terenu i da se smejem koliko god mogu", otkrio je deo svoje taktike za duel sa čovekom kom je rekord srednje ime. 

 

 

Finalista prošlosezonskog US Opena zna protiv tenisera kakvog formata igra i nema problem s tim da mu aminuje ulogu favorita, ali nema ni razloga da pokuša da spreči Đokovića da izbije na prvo mesto liste tenisera sa najviše GS trofeja. 

"Novak ide na svoju 23. gren slem titulu, ja na prvu, to je velika razlika, ali daću sve od sebe i nadam se da će to biti dobar meč", jasan je Norvežanin, za samo jednu poziciju slabije rangirani teniser od Đokovića (3). 

Možda i zbog surove statistike međusobnih duela, jer ga je Novak "tukao" sva četiri puta, bez da je ikada izgubio set.