Novak Djoković

Novak spreman za finale, ali NBA lige: Idemo Jokiću!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 07:48
Novak spreman za finale, ali NBA lige: Idemo Jokiću! Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Novak Đoković je u tri seta eliminisao Martona Fučoviča i plasirao se u tzreće kolo Rolan Garosa gde ga počekuje Davidovič-Fokina. Ali, najbolji srpski teniser se već oštri za finale. Ne tenisko, već košarkaško u NBA ligi.

U petak od 2.30 časova kreće finalna serija Denver Nagetsa i Majamija za šampionski prsten, pa je Novak jasno iskazao za koga navija.

"Idemo, Jokić! Volim Džimija Batlera, dolazio je na neke moje mečeve, ali moram da podržavam svog čoveka - Džokera! Rekao sam da sam neverovatno ponosan na Jokića, mislim da kada se on penzioniše, sigurno će još više ceniti. Dva puta je bio MVP, sigurno će ponovo biti. On je inteligentan košarkaš, nisam ekspert za košarku, slušam i gledam šta ljudi pričaju. Šek, Medžik, svi pričaju o njemu, a on je najbolji tri godine zaredom. To je neverovatno, a dolazi iz jedne male zemlje. On je vrlo dobar momak, voli svoje konje. Meni je to smešno, ali stvarno poštujem. Njega ne interesuje ništa šta ostali govore i to je nešto što mnogo poštujem kod njega", rekao je Novak.

Bio je Đoković upitan ponovo u vezi poruke o Kosovu.

"Rekao bih isto ponovo, ali već imate moju izjavu. Svestan sam da se mnogi ne slažu, ali to je to, stojim iza toga".

 

 

O samom meču Novak nije mnogo govorio.

"Nadam se da je publikka uživala jer ja nisam uj prvom setu. Bilo je napeto, ali sam uspeo da zaigram bolje u drugom i trećom i srećan sam zbog toga. Poznajem Martona dobro, igrali smo već i znam šta može da prikaže".

Novinari su primetili da je Novak ispod majice na grudima imao zalepljen neki stiker. Našalio se srpski teniser da je "imitirao Ajronmena", ali onda rekao i o čemu se radi.

"Moj tim upotrebljava efikasnu nanotehnoligiju kako bi mi pomogao da budem što bolji na terenu. U pitanje je najveća tajna moje karijere, da nije toga ne bih bio ovde sa vama", zaključio je u svom stilu Novak.