Novak Djoković

Ministarka sporta Francuske osudila Đokovića: Njegova poruka je neprikladna, militantna i vrlo politička

komentari (0)

Izvor: Tanjug

31.05.2023 11:23
Ministarka sporta Francuske osudila Đokovića: Njegova poruka je neprikladna, militantna i vrlo politička Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Francuska ministarka sporta, Ameli Udea-Kastera, izjavila je danas da je poruka srpskog tenisera Novaka Đokovića da je "Kosovo srce Srbije" "neprikladna, militantna i vrlo politička", prenose francuski mediji.

Đoković je pre dva dana posle pobede u prvom kolu Rolan Garosa protiv Aleksandra Kovačevića iz SAD napisao na kameri poruku: "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju".

Ameli Udea-Kastera je u emisiji "Telematin" na pitanje novinara Fran rekla da to "nije prikladno" i da "ne sme da se to ponovi":

 

 

"Kada se šalju poruke koje su odbrana ljudskih prava, poruke koje približavaju ljude oko univerzalnih vrednosti, možemo da izrazimo svoj stav. Jedan sportista je slobodan da ih upućuje. U ovom slučaju, radi se militantnoj i vrlo političkoj poruci", navela je francuska ministarka sporta.

Ameli Udea-Kastera je navela da je rukovodstvo Rolan Garosa razgovaralo sa Đokovićem i njegovim timom dan pošto su organizatori turnira objavili zvanično saopštenje:

"Ovo ne sme da se ponovi. Postoji princip neutralnosti terena", izjavila je francuska ministarka sporta.

Podsetimo, Đoković će večeras u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Mađara Martona Fučoviča.