Novak Djoković

Dimitrov čeka Đokovića: Bugarin prvi prošao u treću rundu Mastersa u Rimu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2023 17:14
Dimitrov čeka Đokovića: Bugarin prvi prošao u treću rundu Mastersa u Rimu MN Press

Dok iščekuje svoj prvi ovogodišnji nastup na Mastersu u Rimu, večeras od 19 časova, branilac titule Novak Đoković saznao je ime protivnika u trećem kolu prestižnog turnira na šljaci, pošto je Grigor Dimitrov dobio svoj meč drugog kruga. Bugarski teniser ispratio je sa turnira Stana Vavrinku, a za eliminaciju nekadašnje zvezde ATP tura bili su mu potrebni dva seta i 98 minuta - 6:4, 7:6.

Prvi deo meča na "Foro Italiku" odlučen je ranim brejkom, jer je 33. reket sveta osvojio (startni) gem na servis rivala, ne dozvoljavajući mu kasnije da se revanšira i eventualno preokrene rezultat. Na isti način j počeo i drugi set, samo što mu je ovog puta 84. teniser sveta vratio milo za drago u šestom gemu i odveo susret u doigravanje.

U taj-brejku je Dimitrov pokazao veću želju i imao jači fokus, pa je Vavrinki prepustio samo tri poena. Ne ostavljajući mu vremena i prostora da ga skrene sa puta ka eventualnom "sudaru" na mreži sa Đokovićem. Da bi došlo do njega potrebno je da vlasnik šest rimskih titula savlada mladog Argentinca Tomasa Ečeveriju. To bi bio 12. meč Bugarina i Srbina, a trenutni skor je 10:1 za Novaka.