Novak Djoković

Henman i Koreča veruju u "krešendo" Đokovićeve forme na Rolan Garosu: Bivše kolege ne otpisuju Novaka

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 13:24
Novak Đoković, srpski teniser, visoko se kotira u prognozama Henmana i Koreče na Rolan Garosu Guliver/Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images
Novak Đoković, srpski teniser, visoko se kotira u prognozama Henmana i Koreče na Rolan Garosu

U susret večerašnjem meču prvog kola Rolana Garosa između Novaka Đokovića i Pjer Iga Erbera, brojni teniski stručnjaci širom sveta pokušavaju da predvide dokle će Srbin dogurati u odbrani prošle godine osvojenog trofeja jedinog Grend slema na šljaci.

Da najbolji teniser sveta svih vremena ne pati toliko na terenu ove sezone i mesecima već čeka na prvu titulu u 2024. svi bi maltene podrazumevali ulazak u fnale i pobedu u njemu, ovako ima dosta kritičkih osvrta i sumnji, mada Tim Henman i Aleks Koreča prkose stavu velikog broja kolega, medija i publike.

Bivše kolege zvanično najboljeg sportste na planeti u 2023. godini veruju da bi Novak mogao baš u "gradu svetlosti" zasija kao što to blistao tokom većeg dela neverovatno uspešne karijere. Uprkos svim evidentnim problemima u igri, pa i njemu nesvojstvenom manjku takmičarskog žara. 

 

 

"Sa svojim iskustvom, Đoković ne treba da brine šta se desilo u poslednjih četiri-pet meseci, samo treba da se fokusira na svoj meč prvog kola. Može da "klikne" u samo nekoliko setova, posebno ako "pronađe neprijatelja" i izazov u svemu ovome.

Ne verujem u statistiku uoči turnira, zna Đoković bolje od svih šta je potrebno da biste osvojili grend slem i ako uspe da dobije prvih nekoliko rundi, biće jedan od favorita. Mislim da ćemo videti skroz drugačijeg Đokovića!", smatra Henman, bivši teniser iz Engleske. 

Španac Koreča deli njegovo mišljenje i, takođe, očekuje da Đoković pokaže neko novo ili bolje reći staro lice u Parizu. 

 "Zna da sada kada dođe na Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre ili US Open, mora da pruži sve što ima. Zato bismo mogli da vidimo 'krešendo' njegove forme, iako će verovatno i patiti u nekim trenucima. Ali, verujem da ćemo videti onu dobru verziju Đokovića, ne bih se iznenadio da dođe bar do polufinala. Ako osvoji još jedan Grend slem opet će osetiti glad", uveren je Aleks.