Novak Djoković

Kecmanović nije uspeo da napravi čudo: Alkaraz je zaista bolji i zato je u četvrtfinalu Australijan Opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 11:06
Kecmanović nije uspeo da napravi čudo: Alkaraz je zaista bolji i zato je u četvrtfinalu Australijan Opena Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte

Jedini predstavnik Srbije na ovogodišnjem Australijan Openu od ovog jutra je Novak Đoković, budući da je Miomir Kecmanović poražen od drugog tenisera sveta Karlosa Alkaraza u šesnaestini finala turnira u Melburnu - 0:3 (4:6, 4:6, 0:6).

Španac je potvrdio da je u ovom trenutku za stepenik viši nivo od Miše koji je u Melburn došao kao 60. igrač na planeti, ali će se nakon igara u Melburnu sigurno za nekoliko mesta približiti vrhu.

Srpski tenser se koliko-toliko držao u prva dva seta, pokazao je da ima veliku želju da se susprostavi renomiranom rivalu, ali je u trećem setu poklekao.

Kao da je izgubio snagu, veru u sebe, što je Alkaraz znalački koristio i bez mnogo utrošene energije priveo ovaj meč kraju i plasirao se među osam najboljih igrača na prvom Grend slemu u sezoni.

Za tako nešto mu je bilo potrebno jedan sat i 48 minuta igre, a za njega je upravo to bitno, da nije previđše vremena proveo na terenu i odmoran će ići na megdan Aleksanderu Zverevu.