Novak Djoković

Đoković hvali mladog Splićanina: Pričaće se još o Dinu Prižmiću...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.01.2024 13:35
Đoković hvali mladog Splićanina: Pričaće se još o Dinu Prižmiću... Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Teže od očekivanog, Novak Đoković plasirao se u drugu rundu Australijan opena. Pošteno ga je namučio kvalifikant i tinejdžer Dino Prižmić, koji je na kraju uspeo i da oduzme jedan set šampionu.

Đoković je ipak na kraju uspeo da opravda ulogu favorita posle četiri časa igre, a nakon meča imao je samo reči hvale za momka, koji zauzima tek 178. mesto ATP liste.

"Ovo je bio neverovatan meč. Zaslužio je svaki aplauz i pozdrav sa tribina. Ovo je bio njegov meč. Igrao je sjajno u drugom i početkom trećeg seta. Pokazao je veliku mentalnu i fizičku snagu, dosta me je namučio. Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu, a posle svega što se danas desilo na terenu, mogu samo da mu čestitam. Bravo Dino!", rekao je Đoković i dodao:

"Imao je neverovatan pristup. Koristio je dobro svoje prilike, obzirom da ima 18 godina i da nikada nije igrao na ovakvoj sceni. Voleo bih sutra da budem u njegovom ćošku i siguran sam da ćemo dosta čuti o njemu u godinama koje dolaze", rekao je Novak.

Osvrnuo se potom i na svoju igru, kao i na činjenicu da mu je falilo malo više koncentracije na servisu.

"Imam 36 godina, normalno je da će biti oscilacija. Trudio sam se da uživam u meču. Nije bilo lako. Ponavljam, Dino je bio odličan. Imao sam svoje momente, voleo bih da sam igrao bolje, trebao sam možda da budem i agresivniji, ali sam sve u svemu zadovoljan, obzirom da nisam imao puno vremena za odmor na kraju prošle sezone", rekao je Đoković, koji će imati bar tri dana pauze do sledećeg meča.