Novak Djoković

Đoković još ne zna ko mu je rival u prvom kolu Australijan Opena: Žreb ga spojio sa kvalifikantom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 08:04
Novak Đoković Profimedia
Novak Đoković

Organizatori prvog Grend slema u sezoni, Australijan Opena održali su u noći između srede i četvrtka žreb za turnir koji počinje 14. januara, a on je odredio da branilac trofeja i najbolji svetski teniser, Novak Đoković u prvom kolu igra protiv kvalifikanta.

U potencijalnom drugom krugu, najverovatnije bi ga čekao domaći predstavnik Aleksej Popirin koji u prvom kolu igra sa zemljakom Markom Polmansom kome su organizatori dodelili vajld kard.

 

 

U četvrtfinalu bi ga najverovatnije sačekao duel sa Stefanosom Cicipasom, a izbegao bi mogući susret sa Aleksandrom Zverevim sve do finala, a u borbi zatrofej bi mogao da se sastane i sa najbližim konkurentom Karlosom Alkarazom koji će se na startu takmičenja sastati sa Rišarom Gaskeom.

Đoković će u Melburnu braniti titulu i pokušati da osvoji  svoj 25. grend slem, a takmičenje na Australijan openu će se održati od 14. do 28. januara.

Za protivnike u prvom kolu kvalifikanta je dobio i Dušan Lajović, Laslo Đere će igrati protiv Artura Kazoa, a u slučaju prolaska u narednu rundu takmičenje potencijalni rival mu je Holger Rune, dok će se Miomir Kecmanović na otvaranju turnira sastati sa Josukeom Vatanukijem, 73. igračem na ATP listi iz Japana.