Novak Djoković

Trener Alkaraza, Huan Karlos Ferero: Đoković će nam biti najveći rival ove godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 19:04
Alkaraz protiv Sinera na Vimbldonu Guliver
Alkaraz protiv Sinera na Vimbldonu

Trener Karlosa Alkaraza, Huan Karlos Ferero, veruje da će njegovom igraču najveći rival biti srpski teniser Novak Đoković, ali smatra da svoju poslednju reć nije rekao ni Rafael Nadal.

"Naravno, biće tu još velikih tenisera koje treba pobediti da bi se osvojio gren slem, ali Novak će biti najopasniji. Mi ćemo probati da nadjemo naš način za uspeh", počeo je Ferero, pa dodao:

"Rafael Nadal je prošle godine osvojio dve najveće titule a to je mnogo. Igraće manje turnira u budućnosti, ali ako bude konkurentan, nema razloga da još razmišlja o povlačenju. Voleo bih da Karlitos što više igra i protiv Rafe i protiv Novaka. Njemu je mnogo žao što se nikada nije suočio sa Rodžerom Federerom. A i meni je", smatra Španac.

Ferero je otkrio i kako je započeo svoju saradnju sa Karlosom Alkarasom.

"Njegov otac je vodio klub u Mursiji. On je i trenirao Karlitosa dok je bio dečak. Ali kada se razvio, nije hteo da meša uloge oca i trenera. Tada mi je ukazao poverenje da ja preuzmem brigu o njegovom sinu. Karlitos se preselio kod mene u akademiju i to je bio dobar potez, jer je akademija mnogo više nego samo rad sa trenerom. Mi imamo sve što je igraču potrebno, fizioterapeuta, psihologa, kondicionog stručnjaka, iskustvo", ispričao je Huan Karlos Ferero.