Novak Djoković

Ne volim da se povlačim sa turnira: Cicipas mora da napusti Završni Masters zbog povrede

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.11.2023 18:36
Ne volim da se povlačim sa turnira: Cicipas mora da napusti Završni Masters zbog povrede Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Grčki teniser Stefanos Cicipas odlučio je da se povuče sa Završnog turnira u Torinu zbog povrede nakon koje je danas predao meč Holgeru Runeu.

Cicipas je zbog povrede predao meč drugog kola "Zelene grupe" Dancu Holgeru Runeu na Završnom teniskom turniru sezone u Torinu pri rezultatu 1:2 u prvom setu.

"Izvinjavam se svim navijačima i publici koji su došli da me podrže danas. Moj doktor, posle bezbroj pregleda koje sam imao u poslednjih nekoliko dana, predložio mi je da igram, dao mi zeleno svetlo da idem i probao sam. Nažalost, osećao sam se užasno i očajno na terenu. Uradio sam šta sam mogao, uradio sam sve na najbolji način da budem spreman za meč, ali mi nije išlo", istakao je Cicipas na konferenciji za novinare.

On je dodao "da nije od onih koji vole da se povlače usred meča".
 
"Ubija me to što nisam u prilici da završim ovaj turnir! Ovo je takmičenje za koje sam se dugo spremao, potrudio se da budem potpuno spreman da pružim ono što najbolje mogu kao teniser", zaključio je Cicipas.

Cicipasa će zameniti Hurbet Hurkač, pošto je Poljak u Italiju došao baš zbog ovakvih situacija. Novak Đoković večeras igra protiv Janika Sinera i ako pobedi obezbediće plasman u završnicu bez obzira na meč protiv Hurkača u četvrtak.