Novak Djoković

Đoković ne haje više za vrh ATP liste, Alkarazu važno da ga opet svrgne sa trona: Od novembra novo zaoštravanje borbe vodećeg dvojca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2023 16:51
Đoković ne haje više za vrh ATP liste, Alkarazu važno da ga opet svrgne sa trona: Od novembra novo zaoštravanje borbe vodećeg dvojca Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Ima već neko vreme da Novak Đoković ponavlja kako su mu prioriteti do kraja impozantne karijere osvajanje što više Grend slem turnira i uzimanje toliko željenog i čekanog zlata na Olimpijskim igrama, pa je prestao da se raduje kada se vrati na prvo mesto ATP liste i sekira kada ga na kraći ili duži period prepusti Karlosu Alkarazu.

Pa, opet, sigurno mu prija saznanje da posle "pokoravanja" Otvorenog prvenstva SAD ponovo fantastičnog Španca i ostalu konkurenciju gleda da najviše tačke i to s prednošću od čak 3.260 bodova (11.795/8.535). To jest, da će tu ostati sve do 6. novembra i cifrom od 397 nedelja u ulozi prvog reketa sveta samo pojačati tu svoju, u istoriji tenisa nezabeleženu vladavinu, čak i ako u međuvremenu bude samo rekreativno igrao tenis. 

 

 

Pitanje je šta će biti posle tog datuma, odnosno ko će od njih dvojice završiti sezonu kao "gazda". Đoković je i tu rekorder sa sedam takvih šampionskih bilansa, pa nije opsednut ni tim delom nadgornjavanja sa momkom sa Pirineja. Pogotovo što se još nije opredelio da li će i gde još igrati za titule do isteka 2023. godine. 

Dok ne objavi kalendar jedina sigurna stvar je da na talonu ima 2.850 poena, što je mnogo veća cifra od Alkarazove (360). S tim da se prvi pratilac Đokovića već prijavio za brdo turnira: Čajna open u pekingu (500 bodova), Masters u Šangaju (1.000), duplo manje vredniji turnir u Bazelu (500), Masters u Parizu (1.000), a onda i na Završni masters u Torinu.

Kako bilo, predstoji nam nastavak uzbudljive trke dva najbolja tenisera današnjice, ne računajući Rafaela Nadala, koji se još oporavlja od operacije.