ATP

Alkaraz bez muke do drugog kola US Opena: Kepfer predao meč zbog povrede

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.08.2023 11:40
Alkaraz bez muke do drugog kola US Opena: Kepfer predao meč zbog povrede Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u drugo kolo Ju-Es opena, pošto mu je jutros Nemac Dominik Kepfer predao meč zbog povrede pri rezultatu 6:2, 3:2.

Aktuelni šampion Ju-Es opena je osvojio prvi set 6:2, a onda je Kepfer sredinom drugog seta predao meč zbog povrede. Alkaraz će u drugom kolu turnira u Njujorku igrati protiv Južnoafrikanca Lojda Harisa, koji je jutros pobedio Argentinca Gvida Pelju 7:6 (7:5), 6:4, 6:4.

 

 

Plasman u drugo kolo Ju-Es opena jutros je obezbedio i Italijan Janik Siner, koji je savladao Nemca Janika Hanfmana 6:3, 6:1, 6:1. Siner će u drugom kolu igrati protiv sunarodnika Lorenca Sonega. Beloruskinja Arina Sabalenka nije imala većih problema na startu Ju-Es opena, pošto je u prvom kolu savladala Belgijanku Marinu Zanevsku 6:3, 6:2.

Druga teniserka sveta igraće u drugom kolu protiv Britanke Džodi Baradž. Legendarna američka teniserka Venus Vilijams, koja je dobila specijalnu pozivnicu za učešće na Ju-Es openu, poražena je u prvom kolu od Belgijanke Gret Minen 6:1, 6:1. Belgijanka će se u drugom kolu sastati sa još jednom Amerikankom Sačijom Vikeri.