ATP

Sjajni Lajović eliminisao Švarcmana, u drugom golu Rija igraće protiv Đerea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 22:19
Sjajni Lajović eliminisao Švarcmana, u drugom golu Rija igraće protiv Đerea Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Dušan Lajović se odličnom igrom plasirao u drugo kolo ATP turnira u Rio de Žaneiru jer je za sat i 28 minuta igre savladao Argentinca Dijega Švarcmana 2:0 (6:1, 6:4). U drugom golu čeka ga okršaj sa kolegom iz reprezentacije Srbije Laslom Đereom.

Maestralno je odigrao 80. igrač na ATP lisit prvi set i dobio ga je 6:1 za 33 minuta igre. Srpski teniser je vrlo dobro servirao, pogodio je i tri asa, imao je 82 odsto ubačenog prvog servisa, a spasio je i pet brejk lopti. Kada je dobio kritični treći gem, a rival propustio tri brejk lopte, srpski teniser je napravio brejk u četvrtom gemu, sve to ponovio u šestom i uverljivo slavio 6:1.

Znao je iz iskustva Lajović da se Argetninac, 38. igrač sveta, neće predati bez borbe jer se još pamti njihov duel na Australijan openu 2018. godine kada je srpski teniser vodio 2:1 u setovima, pa izgubio 3:2 u super-taj breku (11:9). Uz brejk na startu poveo je Lajović 2:0. 

Međutim, Švarcman je vratio brejk u četvrtom gemu a time i egal u drugom setu sve do devetog gema. Lajović je uspeo da napravi brejk u dugom gemu, povbede 5:4 i servira za pobedu. Bio je siguran na servisu i drugi put u karijeri savladao Švarcmana, prvi put na turnirima posle tri uzastopna poraza. Pobedu je ostvario igrajući za Srbiju protiv Argentine 2015. godine.