ATP

Đere sačekao Dominika Tima u polufinalu Kicbila: Austrijanac gubio, pa preokrenuo rezultat

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2023 20:39
Đere sačekao Dominika Tima u polufinalu Kicbila: Austrijanac gubio, pa preokrenuo rezultat Guliver/AP Photo/David Vincent

Laslo Đere prvi je prošao u polufinale turnira serije 250 u Kicbilu, pošto je bez većih problema savladao Pedra Kaćina iz Argentine, da bi mu se posle nekoliko sati u borbi za učešće u zadnjem meču takmičenja u Austriji, priključio domaći teniser Dominik Tim - 2:1 (4:6, 6:3, 6:4). 

S tim što je rival vicešampiona nedavnog ATP 500 turnira u Hamburgu morao dosta duže da ostane na terenu i prolije više znoja da bi otišao u treći međusobni susret sa Srbinom. Osvajač 17 ATP profesionbalnih titula i nekadašnji član Top 10 dozvolio je Arturu Rinderknehu da mu uzme prvi gem, na njegov servis ivodi priču do kraja prvog seta, da bi tek onda podigao nivo svog tenisa.

Drugi set je prelomio brejkom u četvrtom gemu, a odlučujući na isti način u trećem gemu, pa je posle mnogo potrošene energije i nervoze stigao do Đerea. Njih dvojica imaju po jedan trijumf jedan protiv drugog, pošto je Srbin bio bolji 2019. godine u Rio de Žaneiru (6;3, 6:3), a Austrijanac prošle sezone u Tel Avivu - 5:7, 7:6, 6:4.