ATP

Lalo Đere polufinalista turnira u Kicbilu: Kaćin bez šansi protiv vicešampiona Hamburga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2023 17:56
Lalo Đere polufinalista turnira u Kicbilu: Kaćin bez šansi protiv vicešampiona Hamburga Tanjug/AP Photo

Laslo Đere ne posustaje u "pripremnim" turnirima za Grend slem u Njujorku, pa je neočekivani finalista turnira serije 500 u Hamburgu danas izborio i polufinale duplo "manjeg" ATP turnira u Kicbilu, pobedom u dva seta (6:4, 6:2) nad Pedrom Kaćinom. 

Srbin i Argentinac dugo su bili egal u prvom setu, pošto su neizmenično uspevali da sačuvaju gemove na svoj servis. Mada je naš predstavnik u Austriji već u prvom imao jednu brejk loptu, a u petom u stopu pratio Južnoamerikanca. U šestom je on morao da odbija napade i uspeo je u tome, da bi u sedmom konačno probio "zid" i krenuo ka vođstvu.

 

 

 

 

Jeste posle potvrđenog brejka s nulom izgubio sledeći gem, ali u devetom je "dokrajčio" lošije rangiranog vršnjaka (54). Prošavši rolerkoster pre toga, tako što je ovonedeljni 38. reket sveta od 40:0 došao na ivicu brejka u korist protivnika Novaka Đokovića na nedavnom Vimbldonu.

Srećom, vratio je balans u igri i spasao "živu glavu", pa je posle 43 minuta zakazao drugi set premijernog duela sa Kaćinom. Na startu istog odmah je "brejknuo" Kaćina, pa duplirao razliku i uvećavao je do novog brejka, za 5:2, kada je otklonjen onaj preostali promil sumnje u drugačiji ishod.