ATP

Alkaraz pohvalio Novaka, pa nasmejao čitav Vimbldon: Imaš 36 godina, osvajaš titule čitav moj život

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2023 20:10
Alkaraz pohvalio Novaka, pa nasmejao čitav Vimbldon: Imaš 36 godina, osvajaš titule čitav moj život Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Karlos Alkaraz pobedio je Novaka Đokovića u finalu Vimbldona, skinuvši ga sa trona posle četiri pune godine, a nakon meča govorio je o tituli u Londonu i odlučujućem meču sa šampionom.

Španski teniser slavio je posle gotovo pet sati, a pobedio je sa 3:2 u setovima - (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4).

"Ovo je ostvarenje sna za mene. Lepo je osvojiti turnir, ali i čak i da sam izgubio, ne bih žalio. I tada bi bio ponosan na sve što sam uradio. To što sam bio deo istorije i teren delio sa legednom ovog sporta. Imao sam priliku da se borim na ovom nivou, što je velika stvar za mene, budući da trava nije najidealnija podloga za mene. Ipak, mnogo sam srećan što sam uspeo da pobedim, a trijumf bih posvetio porodici i svom stručnom štabu koji su bili uz mene celo vreme", rekao je Alkaraz neposredno po završetku meča.

Uvodni set nije najbolje počeo. Samo jedan osvojen gem i velikih 6:1 za Novaka Đokovića...

"Posle prvog seta, znao sam da moram da podignem nivo. Nisam želeo da se obrukam pred ovim ljudima koji su došli da nas gledaju i u tome sam uspeo", rekao je Alkaraz, koji se potom obratio Đokoviću, izmamivši osmehe publike.

Naime, Španac je hteo da pohvali Novakovo iskustvo, ali je teško udeliti kompliment, a da se ne spomenu godine (36).

"Ti si neverovatan igrač i velika inspiracija. Ti si jedan od igrača koje sam pratio kada sam dete bio. Imas ogromno iskustvo i imam utisak da si počeo da osvajaš velike turnire još od kako sam se rodio. Prošao si mnogo toga, imaš 36 godina...", a kada su publika i sam Đoković počeli da se smeju, Alkaraz je promenio temu i izlaganje završio o španskom kralju, koji je po drugi put gledao Karlosa kako osvaja titulu.

"Hvala što ste došli, donosite mi sreću i mogli biste da nastavite taj trend", zaključio je Španac.