ATP

Kraj za Srbiju open, ATP turnir se vraća u Bukurešt: Bogati vlasnik Jon Cirjak potvrdio selidbu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 14:23
Kraj za Srbiju open, ATP turnir se vraća u Bukurešt: Bogati vlasnik Jon Cirjak potvrdio selidbu MN Press

Nakon sedam godina pauze ATP turnir koji se igrao u Beogradu, a nedavno i u Banjaluci pod imenom Srbija open, vraća se u Bukurešt, što je potvrdio ponovni vlasnik Jon Cirjak

Turnir Srbija open je posle devet godina ugledao svetlost dana 2021. godine, da bi nakon svega dva izdanja premešten u Banjaluku, a sada je firma Novakovog brata Đorđa Đokovića, odlučila da ponovo ustupi mesto Rumunima.

Bukurešt je bio domaćin ovog turnira od 1993. godine do 2016, kada je isti preseljen u glavni grad Mađarske, Budimpeštu. Takmičenje se potom selilo u Beograd i pomenutu Banjaluku, da bi se sada vratilo u matičnu zemlju.

Novi/stari vlasnik je imućni Jon Cirkaj, čije je bogatstvo procenjeno na više milijardi dolara, a u pitanju je bivši rumunski hokejaš i teniser, koji je svojevremeno osvojio Rolad Garos u dubl konkurenciji, a kasnije je i neko vreme proveo kao menadžer Borisa Bekera na početku njegove karijere.

"Oduševljen sam što mogu da otkrijem da ćemo od 2024. vratiti turnir iz Beograda u Bukurešt. Cilj je da dobijemo seriju 500, ali sam svestan da to neće biti nimalo lako", izjavio je Cirijak.

Poslednji osvajač ovog turnira u Bukureštu bio je Fernando Verdasko, koji je između ostalog poznat i kao bivši partner srpske teniserke Ane Ivanović, dok je aktuelni branilac trofeja Dušan Lajović.