ATP

Alkaraz iznenadio Vilandera: Nedovoljno vode, stres… Novak troši snagu mnogo ležernije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2023 20:45
Alkaraz iznenadio Vilandera: Nedovoljno vode, stres… Novak troši snagu mnogo ležernije Guliver

Novak Đoković i Karlos Alkaraz odigrali su dva vrhunska seta u polufunalu Rolan Garosa. Svakome je pripao po jedan, Srbin je dobio prvi, a Španac drugi. Ipak, početkom trećeg seta mladi Alkaraz je počeo da ima ozbiljne probleme sa grčevima i od velike borbe nije ostalo ništa.

Iskusni Đoković je rutinski rešio meč i izborio svoje sedmo finale u Parizu, odnosno priliku da postane igrač sa najviše grend slem titula i prvi koji je na četiri najveća turnira osvojio barem po tri trofeja na svakom.

Objašnjenje šta se dogodilo Alkarazu pokušao je da da i legendarni Mats Vilander, bivši grend slem šampion i stručni konsultatn na Eurosportu.

"Možda nije pio vode, možda je bio previše eksplozivan na terenu u prva dva seta. Ima razlike u kretnjama Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića", počeo je Vilander. 

"Nisam video nikad ovo od Karlosa, pokazao je slabost. Đoković je delovao potpuno smireno, Alkaraz je bio nervozan, razumljivo. Nisam čuo da je ikada ranije imao grčeve, mislim da je ovo vezano za stres. Karlos Alkaraz je do povrede trčao po 20 metara, to je sprint od tri hiljade metara u roku od dva sata. Novak to radi mnogo smirenije, ležernije", rekao je Mats Vilander posle polufinala, u društvu Barbare Šet i Tim Henman.

Novak Đoković će se u finalu Rolan Garosa, u nedelju od 15 časova boriti protiv boljeg iz meča Saša Zverev - Kasper Rud