ATP

Rune nakon drame do četvrtfinala Rolan Garosa: Čerundolo poklekao u taj-brejku petog seta

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.06.2023 19:32
Rune nakon drame do četvrtfinala Rolan Garosa: Čerundolo poklekao u taj-brejku petog seta Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Danski teniser Holger Rune plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je danas u osmini finala savaldao argentinskog tenisera Franciska Čerundoloa sa 3:2 u setovima - 7:6 (7:3), 3:6, 6:4, 1:6, 7:6 (10:7).

Meč je trajao četiri sata. Ovo je bio prvi međusobni duel danskog i argentinskog tenisera. Danac je šesti teniser sveta, dok je Čerundolo 23. na ATP listi.

Rune je do brejka u prvom setu došao u četvrtom gemu, nakon čega je poveo sa 4:1. Argentinac se vratio brejkom u devetom gemu, posle kojeg su oba tenisera sigurno servirali do tajbrejka. U tajbrejku Rune je uspeo da protivniku oduzme servis pri rezultatu 4:3 i nakon toga osvoji tri vezana poena za vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu Čerundolo je zaigrao agresivnije u napadu i uspeo je da u četvrtom gemu oduzme servis protvniku. Do kraja Rune se povukao i igrao defanzivno, što je Argentincu ulilo samopouzdanje, pa je do kraja seta sigurno servirao za 1:1 u setovima. Danski teniser je ponovo pronašao svoju igru u trećem setu, pa je u četvrtom gemu uspeo da brejkne protivnika. Čerundolo se vratio u set sa brejkom u sedmom gemu ali to mu nije mnogo pomoglo pošto je pri rezultatu 5:4 za Runea loše servirao i obezbedio protivniku da mu oduzme servis gem.
 

U četvrtom setu igra Runea se ponovo promenila, pošto je osvojio samo jedan gem. Argentinski teniser je vrlo lako došao do čak tri brejka i do izjednačanje u setovima 2:2.

Tokom petog seta nije bilo uzbuđenja do devetog gema u kojem Rune uspeva da brejkne Argentinca i tako dođe u situaciju da servira za meč. Ipak tokom desetog gema ponestalo mu je snage i Čerundolo je uspeo da vrati brejk. Set je ušao u tajbrejk u kojem je Rune došao do četiri brejka, što mu je donelo pobedu u ovom susretu. U četvrtfinalu Rolan Garosa Rune će igrati protiv Kaspera Ruda.

Rolan Garos se igra za nagradni fond od 49,6 miliona evra.