Novak Djoković

Novak ponosan na činjenicu da je oborio rekord na Rolan Garosu: Samo je on 17 puta obezbedio prolaz u četvrtfinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2023 17:07
Novak ponosan na činjenicu da je oborio rekord na Rolan Garosu: Samo je on 17 puta obezbedio prolaz u četvrtfinale Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Lakom i, ruku na srce, očekivanom pobedom protiv Peruanca Hauna Pabla Variljasa najbolji srpski teniser Novak Đoković je obezbedio prolaz u četvrtfinale Rolan Garosa i postao igrač kome je to najviše puta pošlo za rukom.

Nole je 17. put obezbedio prolaz među 8 najboljih igrača na Grend slemu u glavnom gradu Francuske zbog čega je, kako je rekao posle meča, veoma ponosan.

 

 

"Pre svega, želim da se zahvalim publici ovde u Parizu koja je bila sjajna, davala mi podršku i zaista sam se osećao lepo na terenu. Prvi put sam u karijeri igrao protiv današnjeg rivala, ali sam znao da moram da pružim odličnu igru da bih uspeo da ga savladam. On je sjajan igrač, ukoliko nametne svoj stil ume da bude veoma opasan, ali srećan sam kako sam odigrao i obezbedio plasman u četvtfinale", rekao je Đoković odmah posle meča, a zatim se osvrnuo i na pomenuti rekord.

"Ponosan sam na svaki svoj rekord koji su sam uspeo da ostvarim, a pogotovo jedan ovakav na Rolan Garosu. Mislim da sam igrao dobro, a kada se osećam ovako onda sam veoma motivisan da igram".

Đoković je rekao i da mu podrška porodice koja je na tribinama teniskog kompleksa u Parizu veoma znači, ali je i otkrio da neće biti tu za naredi meč protiv Karena Kačanova.

"Deca moraju da idu u školu i vraćaju se za Srbiju, a meni je uvek sjajno kad su oni sa mnom. Moj sin Stefan veoma voli tenis i ko zna možda će i on jednog dana igrati na ovom terenu", poručio je Novak.