Novak Djoković

Đoković će igrati i u drugoj nedelji na Rolan Garosu: Peruanac nejak za Novaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2023 16:41
Đoković će igrati i u drugoj nedelji na Rolan Garosu: Peruanac nejak za Novaka Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspeo je da obezbedi igranje u drugoj nedelji Rolan Garosa budući da je u 4. kolu bio bolji od Peruanca Huana Pabloa Variljasa – 3:0 (6:3, 6:2, 6:2)

Trenutno 94. igrač na ATP listi nije mogao dostojno da se suprotstavi motivisanom Đokoviću kome je veći problem predstavljao jak vetar u glavnom gradu Francuske, nego nedorastao rival.

Međutim, daleko od toga da se Variljas nije trudio. Ne, baš naprotiv, Igrao je svoj najbolji tenis, pokušavao da parira Novaku koliko god je mogao, ali nije uspeo da osvoji više od sedam gemova gemova u tri seta.

Ono što je posebno značajno za Novaka posle ovog susreta je da se odlično osećao na terenu, dobro se kretao, servis ga je slušao, baš kao i svi drugi segmenti igre.

Ovoga puta osvajač 22. Grend slem titule nije imao publiku protiv sebe, već su ga navijači u Parizu podržavali i divili se njegovim potezima, pa ne bi trebalo da bude iznenađenje ukoliko i u nastavku turnira bude imao ovakvu podršku.

Novak će narendi meč igrati protiv ruskog tenisera Karena Kačanova koji je u četiriseta bio bolji od Lorenca Sonega (1:6, 6:4, 7:6, 6:1).