Novak Djoković

Šanse su izjednačene: Hrabra očekivanja Variljasa od meča sa Đokovićem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 19:51
Šanse su izjednačene: Hrabra očekivanja Variljasa od meča sa Đokovićem Guliver/AP Photo/Dita Alangkara

Huan Pablo Variljas napravio je podvig plasmanom u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, ali 94. reket sveta ne misli da je tu kraj njegovog boravka u Parizu, "samo" zato što će mu rival u sutrašnjem meču biti dvostruki osvajač jedinog Grend slema na šljaci. 

Dvadesetsedmogodišnjak iz Južne Amerike ne žali se na umor od tri teške pobede u pet setova, niti se plaši pobednika 22. turnira serije 2.000, mada biranim i lepim rečima govori o skoro deceniju starijem Srbinu.

"Veoma, veoma sam srećan što ću igrati s njim. Igrati protiv jednog od najboljih tenisera, na terenu koji ima takvu istorija i takvu lepotu... Usrećuje me i ispunjava to, gaji mi neku nadu s kojom ću uspeti i da pobedim. Ovo je savršeno okruženje da se nađem lice u lice sa jednim od najboljih", prvo je Varilljas ishvalio favorita, pa zapretio u svojstvu prvog Peruanca koji je posle 1994. godine prošao u četvrtu rundu najjačeg takmičenja na šljaci. 

Njegov rezon kaže da nema već viđenih slavljenika, makar se radilo o Novaku, koji zna kako da izađe sa protivnicima, publikom i sopstvenim slabostima. 

"Kada uđem na teren, šanse su 50:50. Na kraju, tu smo samo nas dvojica, jedan protiv drugog", izračunao je Peruanac pred prvi svoj duel sa 3. reketom sveta, čiji je boravan na vrhu singl liste najduži u istoriji "belog sporta".