Novak Djoković

Đokovićev put do četvrtfinala Rolan Garosa vodi preko autsajdera Variljasa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2023 23:10
Đokovićev put do četvrtfinala Rolan Garosa vodi preko autsajdera Variljasa Guliver/AP Photo/Christophe Ena

Novak Đoković je u tri "paklena" seta, još pre mraka u Parizu, pobedio Španca Alehandra Davidoviča Fokinu i prošao u osminu finala Rolan Garosa, a večeras je saznao da će se mu protivnik u osmini finala Otvorernog prvenstva Francuske u tenisu biti malo uspešni i poznati Huan Pablo Variljas. 

Većina pratilaca dešavanja u ATP turu očekivala je na njegovom mestu Huberta Hurkača, inače redovnu "žrtvu" našeg asa, međutim 94. reket sveta iz Perua uspeo je da iznenadi bolje rangiranog Poljaka (14), tako što je favorita izbacio u četiri seta. 

Favorit iz Evrope je dobio prvi, pa izgubio sledeća dva, a onda izjednačio i produžio neizvesnost do pete "epizode", pa ipak nije uspe da izbegne ispadanje - 6:3, 3:6, 6:7, 6:4, 2:6. Variljas mu je "presudio" brejkom u osmom gemu. 

I otišao na noge osvajaču 22 grend slem titule, s kojim mu se nikada nisu ukrstili turnirski putevi. Logično, obzirom da je 27-godišnjak sve do prošlog avgusta bio ispod 100. mesta na ATP listi. Do duela sa Đokovićem stigao je u tri meča od po pet setova.