ATP

Neka se pazi Ons Žaber: Olga puca od samopouzdanja - i ja sam nezgodna na terenu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 21:06
Neka se pazi Ons Žaber: Olga puca od samopouzdanja - i ja sam nezgodna na terenu! MN Press

Olga Danilović napravila je uspeh karijere, kada je danas nakon pobede nad Jasmin Paolini u dva seta, obezbedila plasman u treće kolo Rolan Garosa, gde će odmeriti snage sa Ons Žaber, finalistkinjom US Opena i Vimbldona za 2022. godinu.

Srpska teniserka i ujedno 105. igračica sveta slavila je u setovima 6:2, 7:5, a do pobede je stigla nakon velikog preokreta u drugom setu gde je gubila i 5:1!

"Uf, kada je loptica otišla u aut osetila sam olakšanje, ponosna sam. Bilo je 5:1 za nju u drugom setu. Ostala sam u meču, borila sam se poen po poen, nisam mislila o rezultatu, nisam igrala dobro do tog rezultata. Držala sam se, ponosna sam zbog toga, nisam dozvolila da se meč završi. Prvi put sam u trećem kolu, mnogo mi znači, imala sam dosta uspona i padova u poslednje vreme", rekla je Olga za srpske medije u Francuskoj.

Olga Danilović ističe da je imala veliku podršku srpskih navijača u Parizu.

"Uživala sam mnogo, bilo je toliko Srba, kada vidim zastave, naše ljude, podršku, oni igraju poene sa mnom, mogu da budu glasni, ali je lepo imati podršku. Lepo je to što postoji slobodan dan. Emocije su nekada bile jače od mene, ali nikada nisam zadovoljna, jer uvek želim više."

Olga je prva srpska teniserka još od Ane Ivanović i Jelene Janković koja se plasirala u treće kolo nekog grend slem turnira.

"Ana i Jelena su bili moji idoli kada sam bila mali. Pratili smo njih dve, Novaka, Janka i Viktora.  Ponosna sam što sam i dalje sa Đokovićem na istom turniru. Šalim se malo, stvarno je lep osećaj. Imala sma tri grend slema do sada gde sam bila u drugom kolu, osećala sam da mogu još dalje. Osećam bolje svoju igru i danas sam na meč išla sa vizijom da mogu da budem tu i da mogu i dalje."

Naredni rival biće joj sedma teniserka sveta - Ons Žaber, sa kojom se do sada nije sastajala.

"Pratila sam njene mečeve, znam njenu igru, ona je među 10 najboljih na svetu, nema mnogo o njoj da se priča, svi znaju kakva je, ali se ja borim do kraja. Uživaću, nikada sebe ne otpisujem, ne izlazim na meč ako ne mislim da mogu da pobedim, pokušaću da pokažem svoj najbolji tenis. Sigurno ću uživati na terenu, ne mogu da pričam unapred, da ne ureknem, ali sam i ranije pružala dobre partije na velikim stadionima, bar tako mislim."

Nastavila je da hvali Tunižanku.

"Neću da vam kažem kakvu taktiku spremam. Raznovrsna je, menja ritam, igra tu nezgodnu igru, ali i ja imam nezgodnu igru, levoruka sam, moj forhend ima veliki uticaj na terenu kada je dobar, isto i kada servis. Iskreno, ne znam, moram da prostudiram, najbitnije je da igram svoje i da napadam. Ako nađe rešenje na to, svaka joj čast", zaključila je Olga, koja se ovom pobedom vratila među 100 naljboljih teniserki sveta.

Najbolji plasman joj je 98. mesto WTA liste.