ATP

Nadal propušta i Olimpijske igre: Pravila su takva, verovatno neće igrati u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2023 10:16
Nadal propušta i Olimpijske igre: Pravila su takva, verovatno neće igrati u Parizu Tanjug/AP Photo

Španski teniser Rafael Nadal najavio je da će zbog povrede propustiti ostatak sezone, zbog čega, gotovo izvesno neće bti u prilici ni da nastupa na Olimpijskim igrama naredne sezone.

Osvajač 22 Grend slem titule je trenutno na 14. poziciji ATP liste, ali kako će propustiti sve turnire do decembra, sva je prilika da će ispasti iz Top 100, a to sa sobom povlači određene posledice.

Odnosno, prema pravilniku, pravo učešća na Olimpijskim igrama imaju samo oni teniseri koji sa nalaze među 56 najboljih, a uz to svaka zemlja na smorti najboljih svetskih sportista može da pošalje najviše četiri predstavnika.

Imajući u vidu da su u ovom trenutku Karlos Alkaraz, Pablo Karenjo Busta, Roberto Bautista Agut, Alehandro Davidovič Fokina i Bernabe Zapata Mirales među 40 najboljih igrača na svetu, jasno je da osvajač zlatne olimpijske medalje iz Pekinga 2008. godine ima male šanse da zaigra u Parizu.

Nadal je inače rekao da će naredna godina biti poslednja u njegovoj profesionalnoj karijeri i da bi voleo da osvoji 15. titulu na Rolan Garosu, kao i još neke važne turnire pre nego što ode u penziju, a među njima je trebalo da bude i onaj olimpijski, ali za tako nešto je potrebno da ima mnogo dobar početak sezone i da svi ostali španski teniseri imaju loše rezultate