Novak Djoković

Rune veruje da je pronašao "recept" za Novaka: Uspelo mi je dva puta zaredom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2023 10:23
Rune veruje da je pronašao "recept" za Novaka: Uspelo mi je dva puta zaredom Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Holger Rune po drugi put u nizu pobedio je Novaka Đokovića. Najpre u finalu turnira u Parizu prethodne godine, a sada i u četvrtfinalu mastersa u Rimu. Danski teniser slavio je u tri seta i potvrdio da se nalazi u odličnoj formi pred početak Rolan Garosa, koji je na programu od 22. maja do 11. juna.

Budući da protiv Đokovića ima pozitivan učinak u međusobnim duelima (2:1), novinare u glavnom gradu Italije zanimalo je da li su pojedini aspekti njegove igre, eventualno postali problem za Novaka.

"Nadam se! Pokušavam da mu otežam posao. Uradio sam to dva puta zaredom, ali i on mene gura u nevolju. Svaki put kada se sretnemo, to je velika bitka, ali volim da igram protiv njega", rekao je Danac i dodao:

"Nole je veliki izazov, jer on sve čini da bude tako, tako da uvek mogu da vidim šta funkcioniše, a šta mogu da popravim. Ako vam udarcvi idu protiv Novaka, onda rade i protiv svih ostalih", zaključio je sedmi teniser sveta.

Među aktivnim igračima na ATP turu koji imaju pozitivan skor protiv Đokovića, tu su još i Jirži Veseli, kao i Nik Kirjos sa po dve pobede i jednim porazom.