Novak Djoković

Novak Đoković u četvrtfinalu Rima: Nekorektni Nori "počišćen" u dva seta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2023 12:19
Novak Đoković u četvrtfinalu Rima: Nekorektni Nori "počišćen" u dva seta Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Rimu, nakon što je u dva seta bio bolji od Britanca Kamerona Norija - 6:3, 6:4.

Dominantno i sigurno je igrao, zvanično i dalje prvi teniser sveta, mada je izvesno da će u ponedeljak tu poziciju prepustiti Karlosu Alakarazu, koji je ju pondeljak završio učešće u glavnom gadu Italije porazom od Mađara fabijana Marođana (0:2).

Nije uspeo Britanac ni u trećem međusobnom meču protiv Novaka da mu parira, poklekao je već u drugom gemu prvog seta, kada je Đoković napravio brejek i stekao psihološku prednost, koju je potom pretvorio i rezultatski kapital.

Nešto ozbiljniji optpor 13. igrač na listi najboljih tenisera sveta je pružio u drugom setu, kada je posle Đokovićevog brejka u trećem gemu odmah u narednom uspeo da uzvrati, a onda postupio kranje nesportski. 

 

 

Novak je, nakon izgubljenog ponea okenuo glavu, kenuo ka osnovnoj liniji, a onda je Britanac smečovao u njegovom pravcu i pogodio ga u nogu, posle čega je izviždan od celog stadiona, dok mu je branilac trofeja uputio prekoran pogled.

Taj potez mu se obio o glavu, jer je publika do kraja meča bila na Đokovićevoj strani i Nori nije uspeo da izdrži pod tim pritiskom, pa je srpski predstavnik obezbedio prolaz među osam najboljih u Rimu.