Novak Djoković

Centralni teren je baš loš, bolji je teren broj pet: Novak Đoković nezadovoljan podlogom na turniru u Rimu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2023 09:14
Centralni teren je baš loš, bolji je teren broj pet: Novak Đoković nezadovoljan podlogom na turniru u Rimu Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije zadovoljan kvalitetom podloge na centralnom terenu kompleksa gde se igra turnir u Rimu.

Da šljaka nije u baš najboljem stanju videlo se i golim okom tokom meča protiv Grigora Dimitrova, jer je loptica odskakala nepravilno i postojala je mogućnost da se neko od igrača povredi.

"Biću iskren, Rim nikada nije bio poznat po dobrom kvalitetu terena, mada meni nije jasno zašto je to tako. Ljude koji su zaduženi za ovaj turnir poznajem više od 15 godina, mogu da kažem da su mi prijatelji i ne mogu da ih krivim, ali je činjenica da je teren uništen. Pojavile su se rupe i deformiteti, što je stvarno loše", rekao je Đoković i nastavio:

"Sećam se, pre desetak godina, organizatori su pozvali ljude sa Rolan Garosa i te godine je podloga bila ubedljivo najbolja od svih kada sam učestvovao ovde. Ne znam zašto i sada nije učinjeno nešto slično da bi uslovi bili bolji".

Đoković je naglasio da je problem u tome što teren nije "razrađen" i da zbog toga mnogo bolje da se mečevi igraju na nekim drugim terenima, a ne na centralnom.

"Trenirao sam proteklih nekoliko dana na terenu broj pet i mogu vam reći da je on u boljem stanju nego centralni. Ne znam koliko je ljudi koristilo ovaj teren pre početka turnira, ali sam siguran da ih nije bilo mnogo. Mislim da se u ovom trenutku ne može uraditi mnogo toga, potrebno je samo da se zakrpe rupe i da ćemo mi igrači morati da se pomrimo sa tim", rekao je Đoković, koji če naredni meč u Rimu igrati u utorak protiv Kamerona Norija.