ATP

Međedović hita ka novoj tituli, Pazarac u polufinalu čelendžera: Tim stoji na putu do trofeja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2023 17:45
Međedović hita ka novoj tituli, Pazarac u polufinalu čelendžera: Tim stoji na putu do trofeja MN Press

Dok Laslo Đere i ostali srpski teniseri uspešno preskaču prepreke na Mastersu u Rimu, Hamad Međedović iz Novog Pazara hita ka novog tituli u čelendžer kategoriji. Ove nedelje započeo je takmičenje na turniru u Mauthauzenu, a dobru formu krunisao je plasmanom u polufinale posle pobede nad Denisom Novakom iz Austrije - 7:5, 6:3.

Uvodni set protekao je u izjednačenoj borbi oba tenisera, gde smo videli pregršt brejkova, a odlučujući, sedmi, napravio je Međedović u 12. gemu. Danski teniser, inače 174 igrač ATP liste, pokušao je u drugom setu da dođe do rezultatskog poravnjanja.

Međutim, Pazarac nije dozvolio Novaku da se razmaše i uđe u napadački ritam. Dobrom kretnjom iza osnovne linije, odlično se nosio sa "forhendima" Danca, da bi na krilima visokih procenata sa "crte", sačuvao servis do kraja, a ključni brejk za mesto među četiri najbolja tenisera, napravio je u četvrtom gemu.

Hamad Međedović će u polufinalu igrati protiv Dominik Tima, koji je postavljen za prvog nosioca. Austrijanac je dugo bio fan forme zbog povrede ručnog zgloba. Nedavno je ispao iz Top 100 liste, nakon čega je usledio i rastanak sa dugogodišnjim trenerom Nikolasom Masuom.

Hamad Međedović ima dve titule u karijeri. Prvu je osvojio na čelendžeru u Lidenšajdu prošle godine, a drugu sredinom marta na turniru u Šekešfehervaru, kada je u finalu pobedio Hrvata Nina Serardušića u dva seta.