ATP

Stalno razmišljam šta će biti posle kraja karijere: Dominik Tim ne može da pronađe formu kakvu želi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2023 21:04
Stalno razmišljam šta će biti posle kraja karijere: Dominik Tim ne može da pronađe formu kakvu želi Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Nekada je Domink Tim bio peti teniser sveta, predviđala mu se blistava budućnost, a onda su usledili problemi sa povredama, zbog kojih Austrijanac sve više razmšlja o kraju profesionalne karijere.

Trenutno 99. igrač sveta je ove nedelje nastupao na turniru u Čileu, gde je u toku dana poražen od Kristijana Garina (2:6, 6:7), što samo još više ukazuje na to da Tim ne može da pronađe formu kakvu želi.

 

 

"Ne mogu da pronađem formu i činjenica je da rezultati koje postižem nisu na nivou na kojem bih voleo da budu. Ipak, verujem da mogu da se vratim i trudim se da u svaki meč uđem sa podjednakom žejom za pobedom", izjavio je Austrijanac i dodao:

"S druge strane, konstatno razmišljam o tome šta će se dogoditi nakon kraja karijere. Tenis je dugo u mom životu bio jedina stvar koja me je okupirala, a sada kada imam 29 godina normalno je da me zanimaju i neke druge stvari. U poslednje vreme sam dugo bio povređen i često sam razmišljao na tu temu"

Austrijanac se na velikoj sceni nalazi od 2011. godine i u profesionalnoj karijeri je osvojio 17 trofeja, od kojih je svakako najznačajniji onaj iz Indijan Velsa 2019. godine.