ATP

Đere u trećem kolu Mastersa u Rimu: Holanđanin nije imao šanse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2023 17:02
Đere u trećem kolu Mastersa u Rimu: Holanđanin nije imao šanse MN Press

Laslo Đere priredio je lepo iznenađenje na mastersu u Rimu, gde je u dva seta pobedio duplo bolje rangiranog tenisera Botika van de Zandšlupa i sa rezultatom 6:2, 6:4 obezbedio plasman u treće kolo takmičenja.

Momak iz Sente, inače 62. teniser ATP liste, odlično je otvorio susret. Prednost brejka stekao je u trećeg gemu uvodnog seta, da bi u nastavku još jednom oduzeo servis rivala i došao do prednosti od 1:0.

Drugi set doneo nam je nešto bolju igru tenisera na svojim servisima. Priliku za brejk nismo videli sve do sedmog gema, a onda je Đere podigao stepen igre na riternu. Iskoristio je pad koncentracije Holanđanina i napravio ključni brejk za plasman u narednu rundu, odnosno mesto među 32 najbolja tenisera na turniru.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 7.705.780 evra, a titulu brani Novak Đoković. Srpski teniser počinje takmičenje u drugom kolu, a prvi rival biće mu Tomas Martin Ečeveri iz Argentine.

Dušan Lajović je eliminsan na startu takmičenja. Miomir Kecmanović danas igra meč drugog kola protiv 130. igrača sveta Fabija Fonjinija iz Italije