ATP

Lajović u osmini finala turnira u Buenos Ajresu: Mogući rival Laslo Đere

komentari (0)

Izvor: Tanjug

15.02.2023 09:26
Lajović u osmini finala turnira u Buenos Ajresu: Mogući rival Laslo Đere Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala ATP turnira u Buenos Ajresu, pošto je noćas u prvom kolu pobedio Argentinca Sebastijana Baeza u meču oji je trajao dva sata i 32 minuta - 3:6, 7:6 (7:5), 6:3.

U prva četiri gema prvog seta oba tenisera su napravila po dva brejka. Argentinac je zatim u osmom gemu napravio novi brejk, a onda je na svoj servis stigao do 1:0 u setovima. Baez je poveo 3:1 u drugom setu.

Argentinski teniser je održavao prednost od dva gema, a pri vođstvu od 5:4 servirao je za pobedu. Međutim, Lajović je u desetom gemu napravio brejk, a onda je drugi set dobio u taj-brejku rezultatom 7:5.

Srpski teniser je u trećem setu poveo 4:0. Argentinac je smanjio na 4:3, ali je Lajović osvojio dva naredna gema i zasluženo je stigao do pobede.

Lajović će u osmini finala igrati sa još jednim argentinskim teniserom Kamilom Ugom Karabelijem, koji je 127. na ATP listi. Pobednik ovog meča sastaće se u četvrtfinalu sa boljim iz duela između Španca Karlosa Alkaraza i srpskog tenisera Lasla Đerea.