ATP

Endi Marej sledeće nedelje odlučuje da li igra na Rolan Garosu: Brinu ga dugi mečevi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 14:49
Endi Marej sledeće nedelje odlučuje da li igra na Rolan Garosu: Brinu ga dugi mečevi Tanjug/AP Photo/Fabrizio Corradetti/LaPresse

Britanski teniser Endi Marej još nije doneo definitivnu odluku da li će učestvovati na Rolan Garosu, koji počinje 22. maja, a to će učiniti naredne nedelje.

Nekadašnji svetski broj jedan je učešće na turniru u Romu završio već u prvom kolu nakon što ga je savladao domaći teniser Fabio Fonjini – 2:1 (6:4, 4:6, 6:4).

 

 

"Moja želja da igram u Parizu i dalje postoji, ali još nisam doneo defnitivnu odluku da li ću igrati na Rolan Garosu. Imam dogovor sa svojim timom da sagledamo celu situaciju i da nakon turnira u Rimu odlučimo šta ćemo da radimo. Potrebno mi je da vidim kako će moje telo da reaguje na duge mečeve, a oni na Grend slemovima umeju da potraju poprilično", rekao je britanski veteran (35).

Britanac je tokom karijere osvajio devet Gren slem trofeja, od čega i onaj u Parizu 2016. godine, a sa 63,6 miliona evra zarađenih tokom karijere je četvrti najplaćeniji teniser svih vremena.

Marej, koji trenutno zauzima 45. mesto na ATP listi je ove sezone igrao finale turnira u Dohi, ali je pretrpeo poraz od Danila Medvedeva.