ATP

Štruf i Karacev drugi polufinalni par na Mastersu u Madridu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2023 22:45
Štruf i Karacev drugi polufinalni par na Mastersu u Madridu Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Drugi polufinalni par na Mastersu u Madridu čine Aslan Karacev i Jan Lenard Štruf. Rus u četvrtfinalu pobedio Kineza Žinženg Žanga 2:0 (7:6, 6:4), dok je Nemac bio bolji od Stefanosa Cicipasa 2:1 (7:6, 5:7, 6:3). U drugom polufinalu sastaju se sutra Karlos Alkaraz i Borna Ćorić.

Karacev je bio koncentrisaniji od Žanga u onim najbitnijim momentima. U prvom setu nije bilo brejka, pa se ušlo u taj brek. Žang je poveo 3:0, a onda je Karacev dobio svih sedam poena do kraja i slavio 7:3. Taj gubitak je dekoncentrisao Žanga koji je izgubio svoj servis na startu drugog seta a zatim nije uspeo da uzvrati 6:4.

Štruf posle više od dva i po sata bio bolji od Stefanosa Cicipasa. Nemac se dva puta izvlačio protiv Cicipasa u prvom setu i na kraju ga je dobio u taj breku 7:5. Grk je imao set loptu u 10. gemu, u taj breku je vodio 4:1, ali ni to mu nije bilo dovoljno, pa je Nemac poveo 1:0.

Drugi set je ličio na prvi, sem što je Cicipas napravio brejk na kraju i izjednačio u setovima 7:5. U trećem je Štruf napravio brejk u četvrtom gemu, uspeo je da spasi brejk loptu u sedmom i na kraju iskoristi drugu meč loptu za trijumf 6:3.