ATP

Molčan nakon trijumfa nad Đereom: Saradnja sa Vajdom mi je mnogo pomogla

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2023 17:40
Molčan nakon trijumfa nad Đereom: Saradnja sa Vajdom mi je mnogo pomogla Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Slovački teniser, Aleks Molčan, savladao je Srbina, Lasla Đerea sa 2:1 (6:2, 4:6, 7:5) i plasirao se u polufinale Srpska opena.

On je nakon trijumfa za sajt takmičenja izjavio da mu je saradnja sa Marijanom Vajdom, nekadašnjim trenerom Novaka Đokovića, značajno unapredila karijeru:

"Vajda je fenomenalna osoba, ekstremni profesionalac, dobar trener i čovek. Ne pričamo samo o tenisu, već i o životnim stvarima. Verujem mu 100 posto. Veoma sam mu zahvalan na svemu, kao i celom timu. Radimo svakodnevno na svemu što ne valja da ispravimo i to jako. Poštujemo se, uživam u treninzima sa njim. Nadam se i velikim rezultatima", rekao je Molčan.

"Teniski trener je veoma bitan, ali to ne znači da će igrač koji radi sa njim sigurno biti u top 10 na svetu. Svaki teniser je drugačiji, kao osoba, igrač. Nije lako sve uskladiti. Ipak, Marijan je veliki profesionalac, pokazao mi je kako i šta bi trebalo da radim. Pokazao mi je pravi profesionalizam. Slušam ga i verujem mu, volim da sarađujem sa njim", istakao je Molčan.

Učestvovao je Molčan i na turniru u Beogradu, za koji je imao samo reči hvale. On je 2021. kroz kvalifikacije u glavnom gradu Srbije stigao do prvih ATP bodova:

"Nekad sam igrao, četvrtfinale, polufinale čelendžera, a posle Beograda poraslo mi je samopouzdanje. Definitivno, taj turnir mi je promenio karijeru. Počeo sam da verujem u svoju igru. Otkako sam počeo da verujem u sebe, igrao sam skoro svaki turnir dobro. Oko Beograda sam bio 180. na listi, bio sam daleko od Top 100, bila je i korona i morao sam mnogo bodova da osvajam. Te godine mi je trebalo 700 bodova da uđem u Top 100. Imao sam samopouzdanje posle tog turnira i on mi je sigurno promenio karijeru", zaključio je Molčan.