ATP

Đere zaustavljen u četvrtfinalu Srpska opena: Molčan slavio posle velike borbe i tri seta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2023 13:47
Đere zaustavljen u četvrtfinalu Srpska opena: Molčan slavio posle velike borbe i tri seta MN Press

Laslo Đere eliminisan je u četvrtfinalu Srpska open-a u Banjaluci, posle poraza od Aleksa Molčana. Slovački teniser zabeležio je drugu pobedu u njihovom trećem međusobnom duelu, a 73. igrač ATP liste slavio je nakon dva i po sata, rezultatom 2:1 - (6:2, 4:6, 7:5).

Aleks Molčan je na taj način obezbedio mesto među četiri najbolja tenisera na turniru, a za plasman u finale boriće se protiv pobednika meča Andrej Rubljov - Damir Džumhur.

Slovak je sa većim autoritom ušao u meč i zahvaljujući odličnoj igri na svom servisu stigao do prednosti u uvodnom setu. Sa druge strane, Đere se mučio u svojim servis gemovima, a zbog očajnih procenata sa zadnje linije (52 odsto) nije uspeo ozbiljnije da ugrozi rivala. Molčan je ubrzo poveo 4:1, a prvi set osvojio je zahvaljujući brejkovima u četvrtom i osmom gemu.

Za razliku od uvodnog, Đere je sa više energije počeo drugi set, iako je na svom prvom servis gemu morao da brani brejk loptu. U nastavku seta podigao je nivo igre i zahvaljujući odlučujućem brejku iz sedmog gema, stigao do izjednačenja, ali nije imao sreće u trećem setu.

Posle ravnopravne igre u prvom delu odlučujućeg seta, Slovak je došao do brejka u šestom gemu. Đere je uzvratio ribrejkom i smanjio prednost rivala na 4:3, da bi zatim osvojio još dva naredna gema i došao na prag pobede. Ali, Molčan se nije predavao. Izjednačio je na 5:5, a posle sigurne igre na svom servisu, napravio je još jedan brejk i rezultatom 7:5 obezbedio plasman u narednu rundu.