ATP

Rafael Nadal odustao i od Mastersa u Madridu, upitan je i za Rolan Garos!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2023 12:42
Rafael Nadal odustao i od Mastersa u Madridu, upitan je i za Rolan Garos! Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill, File

Nema kraja mukama Rafaela Nadala. Povredu kuka nije uspeo da sanira, pa je odustao i od Mastersa u Madridu! Posle Dohe, Dubaija, Indijan Velsa, Majamija, Monaka i Barselone, Rafael Nadal neće igrati ni na omiljenom turniru u glavnom gradu Španije pa se sve više sumnja da će uspeti da zaigra u Rimu (8-21. maj), a potom i na drugom Grend Slemu u sezoni na Rolan Garosu.

Rafa je na pauzi od januara kada je ispao od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda u drugom kolu turnira u Melburnu (0:3).

"Kao što znate, ozbiljno sam se povredio na Australijan openu. U početku je trebalo da bude šest do osam nedelja pauze, a sada ulazimo u 14. nedelju. Realnost je da se nalazimo u situaciji u kojoj se nismo nadali da ćemo biti. Pratio sam sve što su doktori rekli, ali stvari se ne razvijaju kao nam je rečeno i u teškoj smo poziciji. Prolaze nedelje i nadao sam se da ću moći da igram na turnirima koji su najvažniji u mojoj karijeri, kao što su Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim i Rolan Garos. Već sam izgubio Monte Karlo i Barselonu, a nažalost, neću moći da budem ni u Madridu", objavio je Nadal na svom Instagram profilu.

Rolan Garos je osvajao rekordnih 14 puta i neće odustajati od drugog Grend slema sve dok za to budu postojale i minimalne šanse.

"Ne mogu da vam dam datum povratka - jer da ja znam rekao bih i vama, ali ne znam. To je trenutna situacija... Povreda i dalje nije zalečena i ne mogu da radim ono što je potrebno kako bih se takmičio. Trenirao sam, ali smo pre nekoliko dana rešili da napravimo mali zaokret, da radimo drugačiju terapiju i da vidimo hoće li se stvari popraviti za ono što dolazio. Ne ostaje mi ništa drugo nego da imam primeren pristup tokom ovog perioda i da probam da dam sebi priliku da učestvujem na nekim turnirima na šljaci", zaključio je Rafa.