ATP

Patrik Muratoglu i talentovani Holger Rune prekinuli saradnju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2023 17:41
Patrik Muratoglu i talentovani Holger Rune prekinuli saradnju Guliver

Teniski trener, Patrik Muratoglu, objavio je da ubuduće neće sarađivati sa talentovanim igračem iz Danske, Holgerom Runeom.

Njih dvojica su radili zajedno prethodnih šest meseci, što je kako je Muratoglu podelio na društvenim mrežama, duplo duže nego što su njih dvojica planirali. Za to vreme, Danac je ostvario plasman u top 10 na ATP listi, a uspeo je da osvoji i prvu masters titulu u karijeri, pošto je u finalu Pariza nadigrao srpskog tenisera, Novaka Đokovića, sa 3:6, 6:3, 7:5.

"Holger, uspešno smo završili našu misiju i okončali tu neverovatnu šestomesečnu avanturu, produživši naš prvobitni plan za tri meseca. Bilo je zadovoljstvo biti na tom putu sa tobom. Tvoja energija i entuzijazam je sve to učinili još posebnijim. Ne sumnjam u tvoju svetlu budućnost i to da ona nosi nove predivne stvari. Ostajem tvoj najaveći navijač i pratiću te posebno zajedno sa timom Muratoglu akademije", poručio je Patrik Muratoglu na društvenim medijima.

Muratoglu i Rune započeli su svoju saradnju u oktobru, kada je zbog operacije nosa sezonu završila Simona Halep, čiji je Francuz inače prvi trener. Simona je posle toga i suspendovana, a Muratoglu i talentovani Danac rešili su da nastave da rade zajedno.

Ovaj prekid ne znači da se Rune oprostio od Muratoglu akademije, budući da će u njegovom timu ostati analitičar Majk Džejms i kondicioni trener Lapo Bečerini.