ATP

Nagradni fond Vimbldona bogatiji nego ikada: Organizatori široke ruke prema učesnicama i učesnicima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 23:03
trofeji Vimbldona, koji je za ovogodišnje aktere turnira izdvojio rekordnu sumu novca Guliver
trofeji Vimbldona, koji je za ovogodišnje aktere turnira izdvojio rekordnu sumu novca

Direktni i kvalifikovani učesnici jedinog Grend slema na travi, u ženskoj, muškoj i mešovitoj konkurenciji imaće ovog leta motiv više da što više doguraju na Vimbldonu, jer su organizatori turnira serije 2.000 napravili rekordno težak nagradni fond. Pa, kako ko prođe i koliko ko zaradi.

Ovogodišnjim budžetom predviđeno je uvećanje od čak 11,9 odsto, zbog čega se došlo do rekordne cifre od 50.000.000 funti. Najveći deo kolača, naravno, otići će u ruke singl šampionke i šampiona, čija dobijena finala koštaju po 2,7 miliona u pomenutoj valuti. Ili 14,9 odsto više nego prošlog jula.

 

 

Vimbldon počinje 1. i traje do 14. jula, a titule brane Karlos Alkaraz (Španija) i Marketa Vondroušova (Češka). Ono što je već izvesno jeste da u borbi za mušku singl titulu nećemo gledati velikana Rafaela Nadala, jer je roviti Španac pomenhuti turnir "velike četvorke" žrtvovao za učešće na Olimpijskim igrama.

Novak Đoković u Londonu je uzeo sedam od istorijskih 24 GS krune, ali veliko je pitanje da li će krenuti po novu, obzirom na to da se oporavlja od povrede i operacije meniskusa, posle nedavnog odustajanja od odbrane trona na Rolan Garosu.