ATP

Povraćao sam nekoliko puta jutros, probao s tabletama, ali... : Kecmanović objasnio predaju Medvedevu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 15:38
Miomir Kecmanović, srpski teniser, otkrio zbog čega se povukao sa Rolan Garosa Guliver/AP Photo/Aurelien Morissard
Miomir Kecmanović, srpski teniser, otkrio zbog čega se povukao sa Rolan Garosa

Miomir Kecmanović nije uspevao da parira Danilu Medvedevu ni kada je bio potpuno zdrav, a današnji zdravstveni problemi samo su ga naterali da Rusu preda meč drugog kola Rolan Garosa.

Vrlo moguće da bi ga izgubio i u drugačijim okolnostima, ovako je imao debeo razlog da se povuče s terena, u trenutku kada je ubedljivo izgubio prvi set (1:6) i bio na rubu provalije u drugom (0:5). Iako nisu u pitanju bolna leđa, kako su ukazivale prve informacije iz Pariza. 

"Jutros, kada sam ustao sam povraćao nekoliko puta, sada još nekoliko puta. Kada se raspadaš, teško je igrati sa igračem kao što je Medvedev. Odjutros tako, ne znam šta je u pitanju. Probao sam da mi daju neke tablete, ali morao sam da predam. Trudiš se da vodiš računa o ishrani, da rad", rekao je Kecmanović na konferenciji za medije. 

 

 

Istom prilikom je upitan i da podvuče crtu ispod dosadašnjeg toka sezone, kada su u pitanju njegovi turnirski nastupi. 

"Australija je bila baš dobra. Posle sam imao problema s leđima, nisam mnogo trenirao, nisam dobro ni odigrao posle toga. Šljaka nije bila tako loša. Kako obično ide šljaka, zadovoljan sam."

Beograđanin s 57. mesta na ATP listi u singl konkurenciji pričao je i o planovima do kraja takmičarske 2024. godine. 

"Prijavio sam Hertogenboš, videćemo da li ću to igrati odmah prve nedelje travu ili ću u Kvins ili Hale."

U ovom trenutku nije načisto da li će učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Ne znam još, nisam siguran ni da li ću ući. Zavisi od toga (da li će se kvalifikovati prim. aut). Posle toga – koliko ću znati pre jesam li se kvalifikovao, moram da se prijavim i za druge turnire, pa ćemo videti", zaključio je Miomir.