ATP

Miomir Kecmanović predao meč Medvedevu: Odustajanje posle gomile izgubljenih gemova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 12:10
Miomir Kecmanović, srpski teniser, ispao sa Rolan Garosa Guliver/AP Photo/Alessandra Tarantino
Miomir Kecmanović, srpski teniser, ispao sa Rolan Garosa

Miomir Kecmanović i dalje ne zna, ne ume ili ne može da igra dvoljno dobro protiv Danila Medvedeva, pa je u drugom kolu Rolan Garosa pretrpeo treći poraz u isto toliko međusobnih duela, s tim što se današnji desio posle predaje srpskog tenisera, u trenutku kada je izgubio prvi set (1:6) i debelo kaskao za takmacem u drugom (0:5). 

Maltene od početka videlo se da sa slabije rangiranim Beograđaninom (57) nije nešto u redu, pa ostaje pitanje da li bi da je bio fit, odnosno (verovatno) imao problem s leđima bio u stanju da se bolje suprotstavi petom reketu sveta.

 

 

Ovako je svako malo gledao u pravcu svog boksa na tribinama i, nemoćno šireći ruke, s ljutitom grimasom na licu izgovarao "ja nemogu da igram s njim". Prevedeno na jezik brojki - naš as je osvojio samo jedan od 12 gemova.

U prvom mu je Medvedev "prepustio" samo drugi po redu, za 1:1, posle čega je napravio dva brejka i veoma lagano poveo u setovima. I u drugom je nastavio s terorisanjem Miomira preciznim udarcima i savršenim kretanjima.

Kecmanović je bio tek nešto više od pukog statiste, da bi ubrzo posle lekarske intervencije odlučio da odustane od dalje borbe i pošalje Rusa u treću rundu Grend slema na šljaci. Prethodno je izgubio svih pet gemova, od čega tri na svoj servis.