ATP

Izbacio Đokovića, pa stao u finalu: Rud preko Mahača do 12. titule u karijeri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2024 17:30
Kasper Rud vraća lopticu na ATP turniru u Ženevi Tanjug/Martial Trezzini/Keystone via AP
Kasper Rud vraća lopticu na ATP turniru u Ženevi

Norveški teniser Kasper Rud osvojio je titulu na ATP turniru u Ženevi, pošto je u finalu pobedio češkog predstavnika Tomaša Mahača u dva seta - 7:5, 6:3.

Momak iz Praga, koji je juče napravio senzaciju na turniru iz serije 250, pobedivši Novaka Đokovića u tri seta, danas se borio za svoju prvu titulu u karijeri, ali je od njega ipak bio bolji sedmi teniser planete, koji je na kraju slavio nakon nepuna dva sata igre.

 

 

Kako je počeo finalni meč u Švajcarskoj, delovalo je da će publika u Ženevi prisustvovati još jednom iznenađenju, pošto je Mahač već u trećem gemu došao brejka, da bi zatim i servirao za set, pri vođstvu od 5:3. Imao je Čeh i set loptu na 40:30, ali je Rud ipak ostao pribran u ključnim trenucima. Uspeo je da vrati brejk i izjednači na 5:5, a onda i osvoji tri vezana gema za veliki preokret - 7:5.

Nošen dobrom igrom iz uvodnog seta, momak koji je u dosadašnjem delu karijere osvojio 11 titula u singl konkurenciji, zaigrao je još bolje u drugom setu. Od starta je nametnuo svoj ritam. Poveo 3:0, a zatim bez većih problema slavio rezultatom - 6:3.