ATP

Miomir Kecmanović se posle maratona plasirao u treće kolo Mastersa u Majamiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2023 23:40
Miomir Kecmanović se posle maratona plasirao u treće kolo Mastersa u Majamiju MN Press

Srpski teniser Miomir Kecmanović pobedio je Uga Umberta 2:1 (6:4, 6:7, 7:6) i plasirao se u treće kolo Mastersa u Majamiju. Meč je trajao dva sata i 46 minuta. Srpskog tenisera u trećem kolu čeka meč sa Andrejem Rubljovim.

Laslo Đere je ispao, ali je Miomir Kecmanović nastavio takmičenje na Mastersu u Majamiju. Duel sa 78. teniserom sveta Ugom Umbertom bio je veoma izjendačen i rešen je posle tri seta u maratonskom meču.

Srpski teniser je igrao sigurno u prvom setu, uspeo je u šestm gemu da spasi tri brejk lopte, a onda u sedmom gemu napravi brejk, povede 4:3 i reši prvi set u svoju korist 6:4.

Ponovo je Kecmanović napravio prvi brejk u drugom setu, poveo je 4:3, ali je onda Umbert uzvratio. Došlo se do taj breka, Miomir je vodio 5:4, ima dva servisa, ali je ispustio prednost i dozvolio rivalu da slavi 7:5 u poenima i izjednači u setovima.

U trećem setu je, koji je trajao skoro 75 minuta, nije bilo brejka iako su obojica propustili brojne brejk lopte. Ušlo se u taj brek i tu je Kecmanović bio sigurniji na servisu, te je slavio je 7:3 i dobio meč.