Novak Djoković

ATP kalendar za 2024. godinu: I dalje nije poznato hoće li Beograd biti domaćin jednog turnira

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2023 15:20
ATP kalendar za 2024. godinu: I dalje nije poznato hoće li Beograd biti domaćin jednog turnira Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) objavila je raspored turnira za 2024. godinuu. Kalendar je pretrpeo određene promene usled činjenice da je sledeća godina, olimpijska.

Održaće se ukupno 63 turnira u 29 zemalja, a biće i nekoliko značajnih promena. Ipak, u kalendaru nema Serbia opena, koji se ove godine igra u Banjaluci, ali je jedno mesto u aprilu 2024. godinu rezervisano za turnir iz serije 250.

Beograd se nameće kao favorit, ali bi opet moglo da se igra u Banajluci, ali i Budimpešti, od koje je prestona Srbije nasledila turnir 2021. godine.

 

 

Važno je napomenuti da će se od sledeće godine, pet masters turnira igrati 12 dana, a u pitanju su Majami, Indijan Vels, Tim, Madrid i Šangaj.

Još uvek nije poznato gde će se održati Ne zna se još gde će se održati Nekst Gen ATP finale, dok će na kraju sezone Torino četvrti put biti domaćin ATP finala.

"Ima malo sportova koji su u stanju da okupljaju navijače tokom cele godine kao što je tenis. Činimo sve da stvorimo najbolja moguća iskustva za navijače i igrače, na terenu i van njega. Od Junajted kupa u Australiji do ATP finala u Torinu, biće to još jedna vatrena takmičarska sezona na ATP Turu", poručio je predsednik ATP Andrea Gaudenci.