ATP

Rusi tvrde da Đoković zbog povrede nije u takmičarskom pogonu: Terapije ga sprečile da gleda srpske fudbalere u Moskvi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 19:55
Novak Đoković, srpski teniser, navodno leči povredu Guliver/AP Photo/Mark J. Terrill
Novak Đoković, srpski teniser, navodno leči povredu

Nedugo posle senzacionalno rane eliminacije sa Mastersa u Indijan Velsu, već u meču trećeg kola sa mnogostruko slabije rangiranim Lukom Nardijem, Novak Đoković je obnarodovao svoje povlačenje sa turnira iste kategorije u Majamiju i to objasnio potrebom da balansira izmešu privatnog i profesionalnog života.

Od tada traju spekulacije širom sveta o "pravom razlogu" novog takmičarskog brejka najboljeg tenisera sveta svih vremena u ovoj sezoni, a jedna od teorija, čak tvrdnja, tog tipa stigla je ni manje ni više nego iz Rusije. I to od prvog čoveka tenisa te zemlje, kog su lokalni mediji upitali zbog čega među VIP zvanicama na prijateljskom meču Rusije i Srbije, u Moskvi, nije bilo osvajača rekordna 24 Grend slema. 

"Zaista smo hteli da pozovemo Đokovića, međutim za njega je bilo nemoguće da dođe zbog takmičarskog kalendara. Osim toga, on je povređen i mora da ide na terapije. Sve do skoro nije bilo jasno da li će doći ili ne. Ja sam čak pre nekoliko dana razgovarao sa njegovim stricem. Da nije u pitanju turnirski kalendar, došao bi. Novak je naš prijatelj", rekao je predsednik Teniskog saveza Rusije, Šamil Tarpiščev.

Novak je oduševio Tarpiščeva pre 14 godina, kada je Srbija osvojila Dejvis kup, a on imao priliku da se lično susretne s najvećim sinom "belog sporta". Koji još nema trofej u ovoj godini. 

"Kada je Srbija osvojila Dejvis kup, ja sam otišao u svlačionicu, Novak je ustao i napisao 'Za bratstvo sa Rusijom'. I dao mi reket sa kojim je dobio poslednju partiju. Toliko tople odnose mi imamo", rekao je Šamil