ATP

Lajović zadovoljan plasmanom u drugo kolo: Očekivao sam povratak Mareja, ali sam zadržao stabilnost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2023 09:11
Lajović zadovoljan plasmanom u drugo kolo: Očekivao sam povratak Mareja, ali sam zadržao stabilnost Tanjug/AP Photo/Jim Rassol

Dušan Lajović savladao je Endija Mareja u dva seta na startu mastersa u Majamiju, a nakon plasmana u drugo kolo istakao je bio zadovoljan svojom igrom i naravno, pobedom nad dvostrukim šampionom ovog turnira.

Srpski teniser imao je priliku da ostvari pobedu u 10. gemu drugog seta, ali je Marej uspeo da vrati brejk i izjednači na 5:5, da bi Lajović osvojio dva naredna gema i rezultatom 7:5 overio plasman u drugo kolo.

"Mislio sam da će ponovo uspeti da se vrati u meč, što mu se dešavalo dosta puta ove godine kada je gubio set i brejk. Tada sam razmišljao samo kako da dođem do taj-brejka, ali uspeo sam da mu oduzmem servis na 5:5. Posle sam se i ja malo stegao, ali sam nekako zadržao stabilnost, rekao je Lajović posle meča i dodao:

"On je potom napravio greške koje mu se ne dešavaju tako često, ali u svakom slučaju veoma dobar meč sa moje strane i zadovoljan sam kako sam odigrao", rekao je 76. igrač sveta.

Njegov naredni protivnik biće Amerikanac Maksim Kresi, koji je u jedinom međusobnom duelu sa Lajovićem slavio u dva seta i to na ATP turniru u Sidneju prošle godine. On je specijalista za servis-volej igru, koja, prema rečima Lajovića, ne odgovara stilu srpskog tenisera.

"Ne volim da igram protiv takvih igrača. Pokušavaju da vas isprovociraju i stave pod pritisak kada servirate. Pokušaću da ostanem miran", zaključio je Dušan Lajović.