ATP

Epilog skandala u Dubaiju: Rubljov sačuvao novac i bodove, pa pozdravio odluku ATP-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 18:45
Andrej Rubljov AP Photo/Kamran Jebreili
Andrej Rubljov

Ruski teniser Andrej Rubljov pozdravio je odluku ATP-a, da ga ne kazne zbog skandala na turniru u Dubaiju, gde je zbog verbalnog sukoba sa sudijom, diskvalifikovan u polufinalu takmičenja.

Zbog drame koja se dogodila tokom njegovog meča sa Aleksandrom Bublikom, Rubljov, inače osvajač četiri titule, pored novca u Dubaiju, bio je i pod pretnjom gubitka bodova na ATP listi, ali će posle žalbe koju je uputio komitetu, ipak ostati peti igrač sveta.

"Želim da se zahvalim ATP komitetu za žalbe što je usvojio moju žalbu i promenio prvobitnu odluku. Nadam se da će ATP razmotriti pravila i promeniti da sudija više ne može da odlučuje o ishodu meča bez jasnih dokaza", napisao je Rubljov na društvenim mrežama", napisao je Rubljov na društvenim mrežama.
 

 

 


ATP je juče saopštio da bi sve ostale sankcije, pored diskvalifikacije, bile neprimerene u ovom slučaju, gde je Rubljov izbačen sa terena jer je vikao na linijskog sudiju na ruskom jeziku. Što je, usput, teniser, negirao...

Inače, titulu u Dubaiju osvojio je kasnije Ugo Umber, koji je u finalu savladao Aleksandra Bublika u dva seta - 6:4, 6:3.