ATP

Skandal u Dubaiju - Rus diskvalifikovan zbog vređanja sudije: Lice Andreja Rubljova koje još nismo videli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2024 18:05
Andrej Rubljov AP Photo/Kamran Jebreili
Andrej Rubljov

Skandal u polufinalu ATP turnira u Dubaiju!

Ruski teniser Andrej Rubljov diskvalifikovan je tokom meča sa Aleksandrom Bublikom, pošto je vikao na linijskog sudiju, nakon što je izgubio gem u odlučujućem trećem setu pri rezultatu 6:7, 7:6, 6:5 za Kazahstanca.

Naime, pre odlučujuće razmene u kojem je izgubio gem, lopta Aleksandra Bublika napustila je teren pred očima linijskih sudija, koje nisu zaustavile igru, da bi u nastavku akcije, Rubljov, pomalo i dekocentrisano, pogrešio i poslao loptu u aut. Bublik je tako dobio gem i došao u situaciju da servira za finale, a posle onoga što je usledilo, mesto u toj fazi, dobio je ubrzo posle naklonosti sudija.

 

 

Rubljov je praktično otrčao kod sudije i počeo da ga psuje na ruskom, što je arbitar razumeo, koji se potom požalio glavnom sudiji i organizatorima. A, epilog je bila diskvalifikacija. Rubljov se branio i rekao da je pričao na engleskom i da nikoga nije vređao, ali mu to nije pomoglo.

I pored Bublikovih reči podrške, glavni sudija nije promenio svoju odluku pa je tako vlasnik četiri ATP titule završio učešče u Dubaiju bez novca i već osvojenih poena, što praktično znači da će od naredne sedmice ispasti iz Top 5 liste.

Bublik je tako prošao u finale turnira iz serije 500, koje se igra za nagradni fond od 3 miliona dolara, gde će čekati pobednika duela Medvedev - Umber.